H πρώτη drone πτήση με επιβάτες είναι γεγονός!

Το κινέζικο drone Ehang έκανε την πρώτη του πτήση με επιβάτες ταξιδεύοντας με 130χλμ την ώρα. Για πρώτη φορά η κινεζική εταιρία μας χάρισε ένα απίστευτο βίντεο από τις μεταφορές…του μέλλοντος.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει με χιλιάδες πτήσεις με επιβάτες με το συγκεκριμένο drone τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτό το βίντεο είναι η πρώτη απόδειξη που δείχνει το αεροσκάφος σε δράση. Ο επιβάτης διαλέγει τον προορισμό που θέλει σε μια οθόνη αφής μπροστά από το κάθισμα του και στη συνέχεια το drone εκτελεί αυτόματα τη διαδρομή.

Το εν λόγω drone έχει δοκιμαστεί σε διάφορες καιρικές συνθήκες, όπως έντονης ζέστης, ομίχλης, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τυφώνων. Η Ehang δηλώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί πτήσεις και με έναν αλλά και με δυο επιβάτες.

Το drone μπορεί να φτάσει σε ύψος 300 μέτρων και να μεταφέρει βάρος 230 κιλών. Μπορεί να διασχίσει απόσταση 15χλμ και η υψηλότερη ταχύτητά του είναι 130 χλμ/ώρα.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει το drone εκτελώντας πτήσεις με 40 διαφορετικούς επιβάτες. Η εκτέλεση, μάλιστα, των επανδρωμένων δοκιμαστικών πτήσεων δίνει τη δυνατότητα στους ιθύνοντες να αποδείξουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των εν λόγω οχημάτων.

Το EHang 184 θεωρείται το πρώτο «αυτόνομο εναέριο όχημα» στον κόσμο για τη μεταφορά ανθρώπων αν και δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.


Δείτε το βίντεο:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου