Krav Maga: Η επικίνδυνη πολεμική τέχνη από το Ισραήλ


Το Krav Maga ειναι μια επικίνδυνη πολεμική τέχνη που ξεκίνησε από το Ισραήλ και είναι αναγνωρισμένο ως το πιο ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας. Βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: τις τεχνικές αυτοάμυνας, τις μαχητικές δεξιότητες και την τακτική, με βάση τους οποίους μπορούν να αποφεύγονται και να αντιμετωπίζονται όλα τα είδη βίαιων συγκρούσεων.

Οι Ισραηλινοί, ένα έθνος σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση επινόησαν ένα σύστημα μάχης σώμα με σώμα, με περίτεχνες κινήσεις που έχουν μόνο ένα σκοπό, το πώς θα ξαπλώσεις τον επιτιθέμενο στο έδαφος πριν καν σκεφτεί να σε ξαπλώσει αυτός. Διδάσκει τρόπους αντιμετώπισης για πολλά διαφορετικά είδη και καταστάσεις βίας, καθώς και τακτικές ενάντια σε επιθέσεις από έναν ή πολλούς άοπλους ή ένοπλους επιτιθέμενους. Περιλαμβάνει πάλη, πυγμαχία και επιλεγμένες λαβές από το αϊκίντο και άλλες πολεμικές τέχνες αυτοάμυνας.

Η μέθοδος προπόνησης σε καθοδηγεί στην απόκτηση ενστικτώδους αντίδρασης υπό συνθήκες στρες και κούρασης. Η αυξημένη ένταση σε βοηθά να αναπτύξεις γρήγορη σκέψη για την αντιμετώπιση του κινδύνου και σωστή αξιολόγηση της εκάστοτε κατάστασης. Διδάσκονται τεχνικές κατανοητές κι εφαρμόσιμες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κάνοντάς το ιδανικό για τον καθένα.

Το Krav Maga που στα Εβραϊκά σημαίνει μάχη επαφής - contact fight - επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αυτοάμυνα καθώς και την προστασία άλλων, προσφέροντας στον ασκούμενο μοναδικές και πολύ εξελιγμένες μεθόδους και τακτικές μάχης. Το στυλ του Κραβ Μάγκα βασίζεται πάνω σε τεχνικές άλλων πολεμικών τεχνών, όπως το Καράτε, το Αϊκίντο, το Τζούντο και άλλες λιγότερα γνωστές πολεμικές τέχνες.









ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου