NASA: Αναλύοντας το φεγγάρι μέσα από ένα λεπτομερές 4Κ βίντεο


Ταξίδι στο φεγγάρι μέσα από ένα λεπτομερές 4Κ βίντεο της NASA με τίτλο ‘Tour of the Moon’, το βίντεο ικανοποιεί κάθε περιέργειά μας για το πώς μοιάζει από πολύ κοντά ο πλησιέστερος γείτονας της γης.

Το βίντεο είναι το αποτέλεσμα εικόνων υψηλής ανάλυσης που συγκεντρώθηκαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA σε λίγο παραπάνω από 5 χρόνια. Το βίντεο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και ονομάζεται «περιοδεία», επειδή αποτυπώνει ένα σύνολο σημαντικών σεληνιακών χαρακτηριστικών, όπως φυσικών γεωγραφικών στοιχείων και ανθρωπογενών σημείων ενδιαφέροντος, όπως η τοποθεσία προσγείωσης του Apollo 17. Σήμερα, εμπλουτισμένο με πολλές ακόμα περισσότερες φωτογραφίες έρχεται και πάλι στο προσκήνιο.

Ορισμένες εικόνες έχουν ληφθεί από την κοντινή πλευρά της σελήνης και έχουν παρατηρηθεί τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες παρατηρητές στη Γη, ενώ άλλες εικόνες είναι ορατές μόνο από το διάστημα.

Δείτε το βίντεο:





ΠΗΓΗ 1
ΠΗΓΗ 2
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου